25.000Ft felett ingyenes szállítás!           Házhozszállítás  1890FT          Csomagpont    1090Ft          Személyes átvétel Budapest V. kerület  INGYENES!

Kérdésed van? Hívj minket! +36205449198

Ügyfélszolgálat Hétfőtől-Péntekig 10:00-17:00

Hello @kidsandbeesbaby!

Nyugtató alvás a legkisebbeknek - 5 tuti tipp a békés estékért

Kids&Bees
Kids&Bees
2022.01.07 21:41
Nyugtató alvás a legkisebbeknek - 5 tuti tipp a békés estékért

 

Nyugtató alvás a legkisebbeknek-5 tuti tipp a békés estékért

Sorra vettük a praktikákat, trükköket, kellékeket és persze a legkényelmesebb babahálózsákokat, pizsamákat, tipegőhálózsákokat.

Bár az altatás nem mindig sétagalopp, de a rutin és pár szabály, amihez ragaszkodunk biztosan nagy segítség lesz.

Nyugtató alvás a legkisebbeknek-5 tuti tipp a békés estékért

Persze tudjuk, hogy nagyon sok mindentől függ, hogy gyermekünk kényelmesen és nyugodtan alszik-e, na de van pár dolog, ami biztosan segít majd, hogy egyszerűbbé tegyétek az estéket.

Sokan írtak már róla, gyakorló anyukák biztosan kívülről fújják Vekerdy Tamás gyermekpszichológus nélkülözhetetlen tanácsait.

Mi is készültünk kicsit, hogy kis segítséget nyújtsunk nektek a mindennapokban.

Sorra vettük a praktikákat, trükköket, kellékeket és persze a legkényelmesebb babahálózsákokat, pizsamákat, tipegőhálózsákokat.

Bár az altatás nem mindig sétagalopp, de a rutin és pár szabály, amihez ragaszkodunk biztosan nagy segítség lesz.

 

1,Rutin, fokozatosság 

Nagyon fontos a gyerekek életében, hogy egy napi rutint alakítsunk ki, aminek a szerves része az esti rutin.

Alakítsuk ezt ki gyermekünk igényei szerint. Ha például tudod, hogy este 7 körül kezd álmosodni (ahogy általában a gyerekek többsége :)), akkor időzítsd a vacsit, fürdést úgy, hogy mindenféle kapkodás nélkül 7 körül ágyba tudd dugni gyermeked. Sok esetben, ha elszalasztjuk azt a pillanatot, akkor gyermekünk átesik a holtponton, az álom kimegy a szeméből és onnantól akár küzdelemmé is válhat az altatás.

Fontos, hogy ne legyen kapkodás, az este már a nyugalomról szóljon, hagyjunk időt gyermekünknek, hogy lecsendesedjen, fokozatosan érjen véget a nap, hagyjuk elálmosodni.(Ha egy mód van rá, az esti vad játékot hanyagoljuk, könnyen túlpörgetik magukat a gyereket és aztán nesze neked gyors altatás.

Az esti rutinunk már a vacsival kezdődhet, jöhet a meleg illatos fürdő és az ágy. Jöhet a mese olvasás, akár hangoskönyv hallgatás, kép nézegetés, kis simogatás,  vagy amit csak szeretnétek, a lényeg, hogy nyugtató legyen és szánjunk rá időt.

2, Kényelmes pizsi, babahálózsák, tipegőhálózsák

Erről igazán sokat tudunk mesélni, nyakig bele ástuk magunkat az elmúlt években, de most csak nagyvonalakban.

Igyekeztünk mindig a legjobb minőségű Kids&Bees hálózsákokat, tipegőhálózsákokat, babfészkeket készíteni nektek.

Úgyhogy a mi tuti tippünk:

Fontos a jó minőségű pamut anyag. Meleg éjszakákon felszívja az izzadságot, hűvösebb éjszakákon pedig melegen tart.

Ne legyen feszülős, testre tapadó a pizsama vagy hálózsák. Kicsit lenge, bővebb fazon kényelmesebb és nem utolsó sorban könnyen alá tudunk öltöztetni.

A babák hőháztartása folyamatosan alakul, így nekik a bélelt, puha babahálózsákot javasoljuk.

Legyen hosszan cipzáras, hogy minél jobban ki tudjuk nyitni a pelenkázáshoz, láb résznél legyen bőven hely a kis lábaknak, váll része patenttal állítható, hogy kényelmesen tudjuk szabályozni a méretet.

Ha már járni tud gyermekünk, a lábas, tipegőhálózsák egy szuper megoldás éjszakára.

Méretben igyekezzünk itt is egy picit nagyobbat, bővebbet választani, hogy alá tudjunk öltöztetni, akár pizsamát, akár bodyt és persze így kényelmesebb az éjszakai alvás is. (arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyon bő a tipegőhálózsák, ugyanis könnyen eltekeredhet, belecsúszik gyermekünk.

Hőmérsékletnek megfelelőt válasszunk!

Webshopunkban 3 vastagságban találod meg a tipegőhálózsákokat, lenge, 1 rétegű nyári, dupla vastagságú tavaszi-őszi és egy bélelt téli változatban. Azt hogy hány fokos szobába javasoljuk, azt megtaláljátok a leírásokban.

3, Gyerekszoba, hálózsoba

Nagyon fontos tényező a babaszoba, gyerekszoba hangulata, kialakítása. Pihentető, letisztult legyen. Mire gyermekünket ágyba dugtuk ne legyenek elektromos kütyük bedugva, bekapcsolva körülötte, ne vonja el a figyelmét semmi.

Kellemes, tompa fény világítson már csak, használhatunk sólámpát, akár párologtathatunk is, kellemes nyugtató illóolajat (levendula, citromfű), viszont arra figyeljünk, hogy ne legyen zavaró vagy sok.

Náthás, téli időben akár sós vizet, salvus vizet, ez megkönnyíti a légzést éjszaka.

Igyekezzünk csendet teremteni magunk körül (de ne essünk át a ló túlsó oldalára, az általános zajt meg kell szoknia a gyereknek.)

4, Ideális szoba alváshoz

Az egyik legfontosabb a hőmérséklet. Se túl meleg se túl hideg, valahol a kettő között, kb 18-20 fokos szoba az ideális alváshoz.

Este lefekvés előtt egy nagy szellőztetés, egy kis friss levegő biztosan segít az elalvásban.

Kellemes halvány, tompa sárgás fények.

Kényelmes matrac, puha pamut ágynemű, kedves pihe-puha alvótárs, ami segít, hogy ne féljen.

5, Figyeljünk az apró jelekre

Ne hagyjuk gyermekünket este átesni a holtponton, ugyanis utána már nagyon nehéz elaltatni, sokszor nyűgössé ingerlékennyé válik vagy esetleg felpörgeti magát.

Vegyük észre, hogy mi az ami őt megnyugtatja vagy esetleg zavarja, hiszen minden gyerek más és más.

És egy tuti tipp Vekerdy Tamástól, ami bár nehéznek tűnhet, de szoktassuk gyermekünket hozzá, hogy egyedül aludjon el.

A mese, éneklés, simogatás után hagyjuk, hogy ő maga ringassa magát álomba. Ebben sokat segít az alvótárs, amit magához ölelhet, így biztonságban érezheti magát.