25.000Ft felett ingyenes szállítás!           Házhozszállítás  1890FT          Csomagpont    1090Ft          Személyes átvétel Budapest V. kerület  INGYENES!

Kérdésed van? Hívj minket! +36205449198

Ügyfélszolgálat Hétfőtől-Péntekig 10:00-17:00

Hello @kidsandbeesbaby!

Így válassz babahálózsákot/ 5 dolog, amire mindenképpen figyelj

Kids&Bees
Kids&Bees
2020.08.24 06:00
Így válassz babahálózsákot/ 5 dolog, amire mindenképpen figyelj

Azt hiszem főként kezdő anyukák nagy dilemmája ez, bár talán gyakorló mamiknak is tudunk újat mondani.

Ezt az 5 dologt vedd figyelembe, mielőtt babahálózsákot választasz.

Azt hiszem főként kezdő anyukák nagy dilemmája ez, bár talán gyakorló mamiknak is tudunk újat mondani.

1, MENNYIRE LEGYEN MELEG?

Nagyrészt tapasztalás kérdése, sajnos nincs egy kőbe vésett szentírás amit követhetnénk, de igyekszünk segítséget nyújtani abban, hogy milyen is a jó babahálózsák.

Mennyire legyen meleg?

Na hát létezik erre egy tök jó kis jelölés, a TOG, amivel már biztosan te is találkoztál, de talán foigalmad sincs mi az.

Na mi bele ástuk magunkat rendesen, ne félj, nem foglak untatni a részletekkel, de hidd elsegíteni fog, ha a választásra kerül a sor.

Ez egy tök jó angol szó, illetve mértékegység, ami a babatakarók, babahálózsákok hőmegtartó illetve hővédő fokát hivatott jelezni.

Nyárra, tavaszra mindenképpen olyan babahálózsákot válasszunk,ami könnyű, légáteresztő bababarát pamut anyagból készül, fontos, hogy ha nem adunk alá plusz réteget,mondjuk csak egy szál pelust, mert vagy ezer fok van, akkor a baba bőréhez a lehető legfinomabb anyag érjen.

Télre aztán mehetnek a puha, vastagabb anyagok, itt szerencsére elég nagy a választék, lehet vastag pamut anyag, polár, babysoft, 2 vagy 3 rétegű,szőrös vagy nem szőrös , amit csak szeretnél és el tudsz képzeni.

Itt is mindenképpen figyelj arra, hogy ha egy mód van rá, a belső réteg szintén bababarát, pamut textil legyen.

0,5-15 között fut a TOG skála, minél nagyobb a szám, annál melegebb a textil.

Na de ne rohanj megvenni a 15 Tog jelölésűt (szerintem ilyet nem is gyárt senki :))) Ez már a baba bundazsák lesz, na de arról bővebben a következő blog bejegyzésemben írok.

Ez a táblázat egy kis segytséget nyújt neked:

Az első oszlopban a babaszoba hőmérsékletét látod, másodikban az ajánlott ( TOG) vastagságot.

SZOBA HŐMÉRSÉKLET TOG BESOROLÁS
24 -25 CELSIUS 0,5  TOG
22 -23 CELSIUS 1      TOG
20 -21 CELSIUS 1,5  TOG 
18 -19 CELSIUS 2      TOG
16 -17 CELSIUS 2,5  TOG

Ezt minden esetben úgy érts, hogy a babahálózsák alá egy vékonyabb bodyt, kombidresszt adunk.Lehet ujjatlan, hosszú ujjú.Ezt persze több réteggel is el tudod érni.

Ha elbizonytalanodsz, sokat segít, ha elalvás után ellenőrzöd a kicsi nyakát, ha kellemes babameleg, akkor jól érzi magát.

Sajnos az újszülöttek fokozatosan kialalkuló hőháztartása miatt ez egy kicsit nehezebb feladatnak bizonyul, de ne félj hallgatni a megérzésedre.

2,MÉRET VÁLASZTÁS

Azt gondolnád, hogy egyszerű feladat, na és persze nem is nagy ördöngősség, de fontos, hogy a megfelelő méretű babahálózsákot válaszd.

Minden babahálózsákot forgalmazó cég igyekszik minél pontosabban belőni a zsák méretét, segítve nekünk a legjobb választásban.

A legfontosabb, hogy a babák mellkasán, nyák részen a lehető legjobban passzoljon a babahálózsák, ugyanis a túl széles nyak kivágásnál félő, hogy a pici fejére csúszik a zsák, nagy hónalj kivágásnál pedig besüvít oldalt a farkasordító hideg, így a hátát nem melegíti semmi.

A majd csak bele nő itt nem a legjobb stratágia! :)

A leges legtutibb, ha a váll méret állítható, így könnyen tudjuk méretre igazítani.

A Kids&Bees hálózsákok mindegyike több ponton szűkíthető, így akár 1-2 hónapot ki is tudjuk tolni a babahálózsák vásárlást, még spórolunk is neked egy kicsit :)

A babahálózsákok hosszát cm-ben adjuk meg, ez természetesen a váll rész és a zsák vége közötti távolságot jelzi (sosem a baba teljes hosszát, magasságát) .Fontos, hogy a kis lábaknak legyen mozgásterük, örökmozgó babáknak ez létszükség, tudjuk jól, hogy éjszaka sincs megállás.

 

 

3, ANYAG VÁLASZTÁS

Itt egy kicsit visszakanyarodhatunk az első pontra.Nagy mértékben függ attól, milyen évszakra választjuk.

A babahálózsák anyagát tekintve mindig figyelj arra, hogy jó minőségű, bababarát, lélegző anyag legyen.A kicsi bőre ha lehet természetes anyaggal találkozzon, ez főként a nyári daraboknál fontos, amikor sokszor csak egy pelus kerül alá.

Sokszor találkozhattál már az Oeko-Tex kifejezéssel.Ha még nem mélyültél el a dologban, akkor majd én elárulom neked..ez egy tanusítvány, amit olyan textilipari termékek kaphatnak, amelyek készítésekor nem használt a gyártó egészségre káros anyagot, vegyszert.Szigorú ellenőrzésen mennek át a termékek, így nyugodt szívvel választhatod, főleg ha PAMUT anyagról beszélünk..

 

 

4, FAZON

Itt is, mint minden más területet, fontos, hogy kitapasztald, nektek melyik a legjobb megoldás.

Abban viszont egyet értenek az anyukák, hogy vannak olyan szempontok, amkik megkönnyítik a mindennapokat.

Fontos, hogy az éjszakai pelenkázás ne jelentsen gondot, így a legjobb, ha a babahálózsák oldalán van a cipzár, minél hosszabb, annál jobb, így az éjszakai pelenkázáskor nem kell felébreszteni a sokszor amúgy is nehezen elalvó babádat.

Még jobb, ha a váll részen is ki tudod nyitni, a legegyszerűbb a patentos megoldás, így ha elaludt babád, egy laza mozdulattal a zsákba varázsolhatod.

Számunkra fontos, hogy a babahálózsák szűkíthető legyen, váll része több ponton állíthatod, ezzel elkerülve, hogy a zsák a baba fejére csússzon.A Kids&Bees webshopban igyekszünk a lehető legtöbb segítséget megadni a méret választásnál, de minden baba más és más.Van aki pufibb, van akinek a válla szélesebb és sorolhatnánk még.

Így ha több segítségre lenne szükséged, mi állunk rendelkezésedre.

 

 

5, DESIGN ÉS MINŐSÉG

Ezt hagytam a végér, mivel tudom, hogy ízlések és pofonok, van akinek az állatkás, van akinek a pöttyös, nekem pl teljesen hangulat függő.Azt viszont mindig fontosnak, tartottam, hogy ne tucat terméket vásároljak, szeretem az egyedi, érdekes darabokat, amiknek van története, tudom, hogy szívvel lélekkel készült és hogy nagy valószínűséggel nem jön szembe velem az utcán minden sarkon.

Ha úgy érzed, hogy további segítségre lenne szükséged, írj nekünk nyugodtan az info@kidsandbees.com email címre.